Hvordan finner jeg IBAN-nummeret mitt?
Oppdatert over en uke siden

Sparebank 1 har en webside hvor alle uansett bank kan se hva som er deres IBAN-nummer, hvis man oppgir kontonummer (trykk her). Hvis ikke kan du finne ditt IBAN-nummer inne i nettbanken din, eller du kan kontakte banken din og få det opplyst.

Hvorfor trengs IBAN?
IBAN-nummer er et kontonummer som brukes for internasjonale betalinger. Hvis du skal motta betaling fra utlandet, trenger avsenderen IBAN-nummeret ditt. IBAN-nummeret identifiserer altså din bankkonto, slik at til motsetning fra et norsk kontonummer, kan man med IBAN-nummer betale fra en utenlandsk bank. Spond benytter en internasjonal betaligsformidler, og vi er derfor avhengige av dette.