Alle samlingerPengeinnsamlinger
Hva er innsamlingskampanjer og hvordan opprette det 🇳🇴
Oppdatert over en uke siden

⚠️ Innsamlingskampanjer med digitale skrapelodd og salg av produkter er kun tilgjengelig i Norge

Hva er innsamlingskampanjer?

Nå kan familie og venner enkelt støtte lag og foreninger i Norge ved å bruke ulike verktøy for innsamlingskampanjer i Spond. De første av innsamlingskampanjene som ble lansert var skrapelodd og salg av produkter.

Hver innsamlingsaksjon varer en uke, og medlemmene kan sende den ut til vennekretsen direkte via tekstmelding, e-post eller i sosiale medier. Betalinger gjøres via kort eller Vipps og kan gjøres via mobil, nettbrett eller en datamaskin.

Hvordan opprette en innsamlingskampanje?

Administratorer som har “Administrer innstillinger” rettigheten i gruppen vil kunne opprette innsamlingskampanjer innad i Spond.

Slik oppretter du en innsamlingskampanje for digitale skrapelodd

App:

1. Åpne appen

2. Trykk på innsamling

3. Opprett

4. Trykk på "tema" lodd

5. Velg gruppe

6. Velg eventuell tema

Se under for videre instruksjoner.

Web-versjon:

1. Logg på din Spond-profil her

2. Klikk på innsamling

3. Opprett kampanje

4. Klikk på "tema" lodd

5. Velg gruppe

6. Velg eventuell tema

7. Etter du har fulgt stegene under, må du legge til bankkontonummer og epost for dokumentasjon for utbetaling.

8. Klikk på lagre og innsamlingskampanjen er publisert

Se under for videre instruksjoner.

Slik oppretter du er innsamlingskampanje for produkter

App:

1. Åpne appen

2. Trykk på innsamling

3. Opprett

4. Velg type produkt du vil selge (Morild eller gratulasjonskort)

5. Velg gruppe

6. Etter du har fulgt stegene under, må du legge til bankkontonummer og epost for dokumentasjon for utbetaling.

7. Trykk på lagre og innsamlingskampanjen er publisert

Se under for videre instruksjoner.

Web:

1. Logg på din Spond-profil her

2. Klikk på innsamling

3. Opprett kampanje

4. Velg type produkt du vil selge (Morild eller gratulasjonskort)

5. Velg gruppe

6. Etter du har fulgt stegene under, må du legge til bankkontonummer og epost for dokumentasjon for utbetaling.

7. Klikk på lagre og innsamlingskampanjen er publisert

Periode

Velg en periode du ønsker å starte innsamlingskampanjen for.

Innsamlingen vil vare i 7 dager og kampanjen vil avsluttes kl 00:00 på siste dagen.

For eksempel starter du en mandag vil kampanjen slutte lørdag kl 00:00.

Deltakere

Velg hvilke medlemmer du ønsker skal bli invitert.

Hvis et medlem blir ikke valgt, vil de ikke få opp at de er invitert til innsamlingen.

Vis premier/produkter

Her kan du få oversikt over hvilke premier/produkter man kan vinne.

Du kan trykke på bildene av premiene/produktene og få mer informasjon om dem.

Premiene er av en slik art at loddsalget gjennomføres som en konkurranse utenfor lotteriloven.

Kampanjekode (valgfritt)

Hvis du har en kampanjekode, kan du løse den inn her.

Du kan starte en innsamlingskampanje selv om du ikke har en kampanje kode.

Salgsmål per medlem

Sett et salgsmål for å oppmuntre medlemmer/foresatte til å gjøre en innsats! Hvis det settes et salgsmål som ikke blir nådd har det ingen økonomiske konsekvenser for gruppen. Det er heller ingen minimum krav til hvor mange lodd man må selge.

Gruppenavn på innsamlingssiden

Gruppenavnet bør være kort og beskrivende. Maksimalt 32 tegn.

Formålet med innsamlingskampanjen

Dette skal motivere medlemmenes familie, venner og bekjente til å bidra! Vi anbefaler at du skriver et tydelig og spesifikt formål.

Arrangør

Velg om dere er gruppe/lag eller organisasjon.

Du velger typisk "Gruppe / lag" hvis kampanjen arrangeres f.eks. av en foreldregruppe på vegne av et lag, aldersgruppe eller lignende. Du velger typisk "Organisasjon" hvis kampanjen arrangeres f.eks. av en forening eller lignende som har et organisasjonsnummer.

Hvis innsamlingen arrangeres av en organisasjoner som er pålagt å være MVA-registrert skal det rapporteres og betales MVA av salget til skattemyndighetene.

Innsamleren er selv ansvarlig for rapportering og overholdelse av bestemmelsene i skatte- og avgiftslovgivningen.

Når kampanjen er opprettet

Innsamlingskampanjen vil ha en fellesside for kampanjen, og hver deltaker har i tillegg sin private side som de kan dele.

En melding vil bli sendt til deltakerne når kampanjen starter med lenke til deres personlige side.

Kun "stopp innsamlingsvarsler" som alternativ?

Det betyr at du ikke har rettigheten til å administrere "innstillinger" i gruppen og ikke kan redigere kampanjen. Kontakt gruppestyrer dersom du ønsker å få endret dine admin-rettigheter i gruppen.

Når blir fortjenesten utbetalt

Når kampanjen er avsluttet vil gruppen få fortjenesten utbetalt innen 14 virkedager etter kampanjen er avsluttet. En spørreundersøkelse vil bli sendt til den som opprettet kampanjen i etterkant for å få tilbakemeldinger på løsningen.

Ofte stilte spørsmål

Det har gått over 14 virkedager etter at innsamlingskampanjen vår har sluttet. Vi har ikke mottatt penge enda, hvorfor dette?

Hvis dere har ikke mottatt pengene enda, dobbeltsjekk om dere har husket å taste inn kontonummer til innsamlingen.

Når det er lagt til kontonummer, kan vi verifisere denne og utbetalte denne i neste utbetaling av innsamlingskampanjer.