Alle samlingerKlubbinnstillingerØkonomi
Klubbkontoer og betalingseksport
Oppdatert over en uke siden

Klubbkontoer gir en oversikt over bankkontoene som er lagt til i Spond Club-profilen for din klubb. Disse kontoene kan brukes til å motta utbetalinger fra medlemskap/kontingenter, arrangementer og lignende.

Se, endre og slette en klubbkonto

• Se

Når du kommer inn i "Klubbkontoer" ser du en liste med opprettede klubbkontoer, du ser også:

• Navnet som er oppgitt på konto

• De fire siste sifrene i kontonummeret

• Utbetalingsfrekvens

• Antall grupper som kan bruke kontoen som utbetalingsmetode.

Klikk på navet til klubbkontoen du ønsker å se og du blir tatt videre til oversiktssiden for valgt klubbkonto. Her vil du få en oversikt over mye av den samme informasjonen som på forsiden av Klubbkontoer, men du vil også se:

• Valuta

• Land

• Hvem som har opprettet klubbkontoen

• Hvilken dato klubbkontoen er opprettet

Endre

Når du går inn i “Klubbkontoer”, kan du klikke på knappen med de tre prikkene helt til høyre på samme linjen med klubbkontoens navn, og velg "Rediger"

Er du allerede inne på klubbkontooversikten kan du klikke knappen med de tre prikkene øverst til høyre og velge "Rediger".

Inne på redigeringssiden for klubbkontoen vil du kunne:

• Endre navnet på kontoen.

• Endre Utbetalingsfrekvens

• Daglig - utbetales tre dager fra innbetaling.

• Ukentlig - utbetales hver torsdag.

• Månedlig - utbetales 3. hver måned.

• Endre synlighet for kontoen som utbetalingsmetode for gruppeadministratorer

• Ikke tillat noen grupper å benytte denne kontoen som utbetalingsmåte

• Tillat alle grupper å benytte denne kontoen som utbetalingsmåte

• Tillat for valgte grupper

⚠️ Endringer i disse innstillingene vil kun gjelde nye betalinger. Eksisterende betalinger kan oppdateres manuelt.

• Endre standardinnstilling for transaksjonsavgift

• Inkluder transaksjonsavgiften i prisen

• Mottakerne vil kun betale prisen for produktene. Klubben vil motta prisen for produktene minus transaksjonsavgift. Transaksjonsavgiften vil ikke være synlig for mottakerne.

• Legg til transaksjonsavgiften til prisen

• Mottakerne vil betale prisen for produktene + transaksjonsavgift. Klubben vil motta hele prisen for produktene. Mottakerne vil bli informert om transaksjonsavgiften.

⚠️ Disse innstillingene gjelder kun betalingsforespørsler, ikke kurs og påmeldinger.

• Endre rettigheter til å justere transaksjonsavgiften i betalingsforespørsler

• Tillat klubb-administratorer å endre denne innstillingen pr. betalingsforespørsel

• Ikke tillat å overstyre denne innstillingen pr. betalingsforespørsel

• Slette

For å slette en klubbkonto kan du gjøre dette ved å klikke på navnet til klubbkontoen du vil slette når du er inne på "Klubbkonto"-oversikten.

Når du er inne på klubbkontoen du vil slette kan du klikke knappen med de tre prikkene øverst til høyre og velge "Slett". Du vil da få en melding til for å bekrefte at du ønsker å slette klubbkontoen. Bekreft og kontoen blir slettet.

Opprette en klubbkonto

Når du er inne på "Klubbkonto" vil du se en knapp øverst til høyre med navnet "Legg til konto", klikk på denne for å legge til en ny klubbkonto/utbetalingskonto.

Inne på siden for å opprette ny klubbkonto vil du kunne velge om kontoen du skal legge til tilhører et selskap/organisasjon eller er en privat konto.

Selskap- eller organisasjonskonto

Velg dette alternativet hvis dere skal motta penger til en bankkonto som eies av et selskap eller en organisasjon som har et organisasjonsnummer.

Legg til en selskaps- eller organisasjonkonto som klubbkonto

For å opprette en klubbkonto som er eid av selskap/organisasjon må du:

• Fylle ut feltene (organisasjonsnavn, organisasjonsnummer, prokura/ansvarlig i organisasjon osv.)

• Laste opp ID

• For å overholde gjeldende lover og forskrifter må vi, sammen med vår betalingspartner Stripe, be deg verifisere din identitet. Gyldig ID inkluderer en fargeskannet kopi eller et bilde av enten pass eller førerkort. Det er viktig at hele ID-kortet er synlig i bildet, og at ingen detaljer er tildekket.

• Filen må være i JPEG- eller PNG-format og mindre enn 5 MB.

• PDF-filer kan ikke lastes opp.

• Oppgi andre private eiere

• Hvis organisasjonen har én eller flere private eiere (utover deg selv) som eier mer enn 25 %, må de oppgis her. Dette kravet gjelder ikke for lag, foreninger eller stiftelser.

• Angi synlighet for kontoen som utbetalingsmetode for gruppeadministratorer

• Ikke tillat noen grupper å benytte denne kontoen som utbetalingsmåte

• Tillat alle grupper å benytte denne kontoen som utbetalingsmåte

• Tillat for valgte grupper

• Velge standardinnstilling for transaksjonsavgift

• Inkluder transaksjonsavgiften i prisen

• Mottakerne vil kun betale prisen for produktene. Klubben vil motta prisen for produktene minus transaksjonsavgift. Transaksjonsavgiften vil ikke være synlig for mottakerne.

• Legg til transaksjonsavgiften til prisen

• Mottakerne vil betale prisen for produktene + transaksjonsavgift. Klubben vil motta hele prisen for produktene. Mottakerne vil bli informert om transaksjonsavgiften.

⚠️MERK!
        -Disse innstillingene gjelder kun betalingsforespørsler, ikke kurs og påmeldinger.
        -Vi har en fast transaksjonsavgift på 2.99% + 2 Kr. Det er også en plattformavgift på 27 Kr per medlemsavgift. Nedenfor kan du definere standardinnstillinger for transaksjonsgebyr på betalingsforespørsler ved bruk av denne kontoen.

• ​Angi rettigheter til å justere transaksjonsavgiften i betalingsforespørsler

• Tillat klubb-administratorer å endre denne innstillingen pr. betalingsforespørsel.

• Ikke tillat å overstyre denne innstillingen pr. betalingsforespørsel.

Privat konto

Velg dette alternativet hvis dere skal motta penger til en bankkonto som tilhører en privatperson.

Legg til en privatkonto som klubbkonto

For å opprette en klubbkonto som er eid av en privatperson må du:

• Fylle ut feltene (Kontonummer, navn på klubbkonto osv.)

• Laste opp ID

• For å overholde gjeldende lover og forskrifter må vi, sammen med vår betalingspartner Stripe, be deg verifisere din identitet. Gyldig ID inkluderer en fargeskannet kopi eller et bilde av enten pass eller førerkort. Det er viktig at hele ID-kortet er synlig i bildet, og at ingen detaljer er tildekket.

• Filen må være i JPEG- eller PNG-format og mindre enn 5 MB.

• PDF-filer kan ikke lastes opp.

• Angi synlighet for kontoen som utbetalingsmetode for gruppeadministratorer

• Ikke tillat noen grupper å benytte denne kontoen som utbetalingsmåte

• Tillat alle grupper å benytte denne kontoen som utbetalingsmåte

• Tillat for valgte grupper

• Velge standardinnstilling for transaksjonsavgift

• Inkluder transaksjonsavgiften i prisen

• Mottakerne vil kun betale prisen for produktene. Klubben vil motta prisen for produktene minus transaksjonsavgift. Transaksjonsavgiften vil ikke være synlig for mottakerne.

• Legg til transaksjonsavgiften til prisen

• Mottakerne vil betale prisen for produktene + transaksjonsavgift. Klubben vil motta hele prisen for produktene. Mottakerne vil bli informert om transaksjonsavgiften.

⚠️MERK!
        -Disse innstillingene gjelder kun betalingsforespørsler, ikke kurs og påmeldinger.
        -Vi har en fast transaksjonsavgift på 2.99% + 2 Kr. Det er også en plattformavgift på 27 Kr per medlemsavgift. Nedenfor kan du definere standardinnstillinger for transaksjonsgebyr på betalingsforespørsler ved bruk av denne kontoen.

• ​Angi rettigheter til å justere transaksjonsavgiften i betalingsforespørsler

• Tillat klubb-administratorer å endre denne innstillingen pr. betalingsforespørsel.

• Ikke tillat å overstyre denne innstillingen pr. betalingsforespørsel.

Betalingseksport fra grupper

Betalingseksport fra grupper gir deg muligheten til å eksportere data fra alle klubbkontoer av typen selskap eller organisasjon (ikke private kontoer) som har blitt brukt til å samle inn penger fra klubbens grupper.

Få tilsendt betalingseksport:

• Trykk hvor som helst på samme linje som kontoen du vil eksportere.

• Du får da opp et vindu hvor din e-post registrert på din Spond Club-profil allerede er utfylt, ønsker du å få tilsendt eksporten til en annen e-postadresse skriver du inn en ny e-postadresse i stede.

• Klikk deretter "Send eksport på e-post" og du vil innen noen minutter få tilsendt eksportfilen (excel) til e-postadressen.

⚠️MERK ANGÅENDE UTBETALINGER!
På grunn av forskrifter er betalingsformidleren vår (Stripe) pålagt å holde pengene for første utbetaling i opp til 7 virkedager etter at de er mottatt. Dette betyr at de tidligste betalingene dine vil bli utbetalt til kontoen opp til syv virkedager etter at betalingen er utført, selv om du velger daglige utbetalinger.

Er kontoen nylig laget så vær oppmerksom på at vi må bekrefte at dine opplysninger er korrekte før vi starter utbetalingene. Denne prosessen tar vanligvis opptil fem virkedager fra du legger til utbetalingsmåten.

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor er det en varseltrekant ved siden av "Innstillinger" og "Klubbkontoer"?

Dette betyr at vår betalingsleverandør Stripe krever at du gjennomfører en ekstra verifisering av denne kontoen. Verifiseringen tar ca 15 minutter å gjennomføre, og vi anbefaler at du gjør dette så raskt som mulig.

Gå til "Innstillinger" → "Klubbkontoer" → klikk på klubbkontonavnet med meldingen "Ekstra bekreftelse kreves" → klikk knappen "Gå til verifisering" for å gjennomføre verifiseringen.

⚠️ MERK! Ingen kan betale inn til klubbkontoen før den ekstra verifiseringen er gjennomført.