Gå til hovedinnhold
Behandling av NIF-grener
Oppdatert over en uke siden

NIF benytter grener til å knytte medlemmer til ulike idretter og særforbund. I Spond Club behandles grenene på ulike nivåer.


Klubbens grener

En klubb registrerer sine grener hos NIF i Klubb admin. Dette må gjøres av daglig leder eller noen med høy rolle i klubben. Når det er gjort må klubben i tillegg be Spond

Support om å synkronisere dette slik at grenen blir synlig i Spond Club. Kontakt Spond support via chatten nederst til høyre når du er innlogget i Spond Club.


Legge til gren på gruppe

For at medlemmer skal få gren må gruppen de ligger i ha en NIF-gren. Dette kan settes opp når man lager gruppen eller redigeres i ettertid.

Gå til "Avdelinger og grupper" og velg "redigere gruppe" på de gruppene som skal ha NIF-gren. I feltet NIF-gren vil du få en nedtrykksliste med grenen som er registrert på klubben i Klubbadmin.


Oppdatere grener på medlemmer

Et medlem får gren utfra hvilke grupper de tilhører. Hvis de mangler en gren kan det være at de ikke har gruppetilhørighet eller at gruppen mangler NIF-gren.

Når medlemmer kommer fra NIF ("Medlemmer fra NIF") så vil de stå registrert med grenen(e) de hadde på tidspunktet de ble oppdatert i Spond Club. Dersom de ikke har en gruppe tilknytning i Spond på samme idrett vil det være et avvik mellom registrerte grener hos NIF og Spond. Dersom medlemmet ikke lenger har denne grenen, kan man fjerne grenen(det blir da registrert hos NIF) ved å klikke på knappen "Fjern". Hvis de er medlem og skal ha grenen så må de legges til en gruppe som har denne grenen for å synkronisere.


Ofte stilte spørsmål

Hvorfor blir ikke grener oppdatert på medlemmene når jeg har lagt til gren på gruppen?


Grener blir oppdatert på medlemmene når du aktiverer grener for en gruppe. Hvis du legger til NIF-grener i grupper som allerede har medlemmer, kan det noen ganger være nødvendig å kontakte Spond Support for å oppdatere grener for alle medlemmer i klubben.

Jeg finner ikke alle grene våre i listen over grener, hva gjør jeg?


Det kan være at grenen må oppdateres fra KlubbAdmin. Kontakt Spond support via chatten nederst til høyre når du er innlogget i Spond Club og be oss å oppdatere grener for klubben din. Om det fortsatt mangler grener kan det være de må registreres i Klubbadmin av daglig leder i klubben, og deretter oppdateres av Spond support.

Jeg får ikke sendt inn medlemmer i det hele tatt, hva er feil?


Du kan ikke sende inn medlemmer før du har satt en NIF-gren på alle gruppene dine. Hvis du ikke har gjort det allerede kan du gå på "Avdelinger og grupper" og deretter redigere gruppene dine.

Svarte dette på spørsmålet?