Personlige innstillinger
Oppdatert over en uke siden

Hvordan endre navn i Spond-profilen?

Navnet du legger inn i din Spond-profil skal være ditt eget navn. Om du skal være foresatt for noen i en gruppe blir navnet til personen du er foresatt for lagt til i gruppen av administrator.

Slik legger du til/endrer du navnet ditt

App:

1. Åpne appen

2. Trykk på ditt profilbilde

3. Profil og konto

4. Trykk på navnet ditt

5. Endre ditt fornavn og/eller etternavn

6. Lagre

Web-versjon:

1. Logg på din Spond-profil her

2. Klikk på ditt profilbilde

3. Profil

4. Endre fornavn og/eller etternavn

5. Klikk lagre nederst på siden​

Hvordan endre fødselsmåned og år?

Ved registrering av Spond-profil velger du en fødselsmåned og år. Denne kan du selv endre men ikke slette. Når du blir med i en gruppe vil din fødselsmåned og år bli med over på deg som medlem i gruppen. Endrer du fødselsmåned og år i din profil etter å ha blitt med i en gruppe blir ikke fødselsdato i gruppen endret.

Om du allikevel skulle ønske å slette valgt fødselsmåned i din profil kan du ta kontakt med vårt kundesenter 💬

Slik endrer du fødselsmåned og år

App:

1. Åpne appen

2. Trykk på ditt profilbilde

3. Profil og konto

4. Fødselsmåned og år

5. Velg måned og dato

6. Trykk lagre øverst til høyre

Web-versjon:

1. Logg på din Spond-profil her

2. Klikk på ditt profilbilde

3. Profil

4. under Fødselsmåned og år velger du ønsket måned og år.

5. Klikk lagre nederst på siden

Hvordan endre profilbilde?

Du kan legge til et profilbilde til din Spond-profil. Når du blir med i en gruppe følger profilbilde ditt med til gruppen. Maks filstørrelse for profilbilde er 100 MB.

Slik legger du til/endrer/sletter profilbilde

iPhone (iOS):

1. Åpne appen

2. Trykk på ditt profilbilde

3. Trykk på dine initialer (gjelder om du ikke har et profilbilde fra før) eller trykk på kameraikonet 📷 øverst til høyre på ditt profilbilde

4. Velg mellom ta bilde, velg eksisterende bilde eller slett bilde

Android:

1. Åpne appen

2. Trykk på ditt profilbilde

3. Trykk på legg til bilde (gjelder om du ikke har et profilbilde fra før) eller trykk på kameraikonet 📷 nederst til høyre på ditt profilbilde

4. Velg et bilde fra galleriet eller ta et nytt bilde, har du allerede et profilbilde vil du også kunne slettet dette.

Web-versjon:

1. Logg på din Spond-profil her

2. Klikk på ditt profilbilde

3. Profil

4. Til høye finner du en blank firkant og knappen legg til profilbilde, klikk denne

5. Velg et bilde fra din datamaskin

Hvordan legge til telefonnummer og/eller e-postadresser?

Du kan legge til ditt telefonnummer til Spond-profilen din, samt legge til flere e-postadresser. Om du for eksempel er medlem av en gruppe via jobbmailen din og privatmailen din. Da blir alle grupper samlet på et sted.

Har du to eller flere e-postadresser kan du velge hvilken du ønsker som primær. Primær e-postadresse brukes som avsender når vi sender invitasjoner for deg på e-post. Den brukes også for à sende deg informasjon fra Spond.

⚠️ MERK!

Slår du sammen to eksisterende Spond-profiler (brukerprofil 1 med brukerprofil 2) vil det ikke være mulig å gjenopprette informasjon (grupper, arrangementer og annen informasjon) fra brukerprofil 1 om man senere skulle ønske å adskille disse to profilene igjen. Ønsker man to separate profiler må det lages ny profil for profil 1, les mer her om hvordan man oppretter Spond-profil.

Slik endrer du primær e-postadresse

App:

1. Åpne appen

2. Trykk på ditt profilbilde

3. Kontaktinformasjon

4. Under andre e-postadresser trykker du på e-postadressen du vil ha som primær.

5. Velg som primær e-post

6. Du har nå endret primær e-postadresse

Web-versjon:

1. Logg på din Spond-profil her

2. Klikk på ditt profilbilde

3. Profil

4. Under e-post klikker sett som primær på den e-posten du vil ha som primær e-postadresse

5. Du har nå endret primær e-postadresse

Slik legger du til primær e-postadresse

App:

1. Åpne appen og trykk på ditt profilbilde

2. Kontaktinformasjon

3. Under primær e-postadresse trykker du endre

4. Legg til ny e-post

5. Skriv inn e-postadresse og trykk lagre

6. Du vil få tilsendt en e-post for å verifisere at e-postadressen skal kobles til din Spond-profil

7. Åpne mailen, trykk på verifiser e-post

8. Restart/lukk appen

9. Trykk på ditt profilbilde

10. Kontaktinformasjon

11. Trykk e-posten under andre e-postadresser som du ønsker som primær, trykk velg som primær e-post

Web-versjon:

1. Logg på din Spond-profil her

2. Klikk på ditt profilbilde

3. Profil

4. Under e-post klikk + legg til e-postadresse og skriver inn din e-postadresse

5. Klikk deretter + legg til e-postadresse på nytt

6. Du vil få tilsendt en e-post for å verifisere at e-postadressen skal kobles til din Spond-profil.

7. Åpne mailen, trykk på verifiser e-post

8. Oppdater Spond-siden i nettleseren din

9. Klikk sett som primær ved siden av e-postadressen du vil ha som primær

Slik legger du til andre e-postadresser

App:

1. Åpne appen

2. Trykk på ditt profilbilde

3. Kontaktinformasjon

4. Under andre e-postadresser trykker du + legg til e-postadresse

5. Skriv inn e-adressen og trykk lagre

6. Du vil få tilsendt en e-post for å verifisere at e-postadressen skal kobles til din Spond-profil

7. Åpne mailen, trykk på verifiser e-post

Web-versjon:

1. Logg på din Spond-profil her

2. Klikk på ditt profilbilde

3. Profil

4. Under e-post klikk + legg til e-postadresse og skriver inn din e-postadresse

5. Klikk så + legg til e-postadresse på nytt

6. Du vil få tilsendt en e-post for å verifisere at e-postadressen skal kobles til din Spond-profil.

7. Åpne mailen, trykk på verifiser e-post

Slik legger du til telefonnummer

App:

1. Åpne appen

2. Trykk på ditt profilbilde

3. Kontaktinformasjon

4. Legg til telefonnummer

5. Skriv inn nummeret ditt, om nødvendig trykk på landskoden og velg korrekt landskode.

6. Trykk verifiser

7. Du har nå mottatt en verifiseringskode på SMS, skriv inn denne og trykk neste

Web-versjon:

1. Logg på din Spond-profil her

2. Klikk på ditt profilbilde

3. Profil

4. Under telefonnummer skriver du inn ditt nummer

5. Klikk verifiser

6. Du vil da få opp et vindu med et felt hvor du skriver inn koden (seks siffer) du nå har mottatt på SMS

7. Klikk bekreft

Slik sletter du telefonnummer

App:

1. Åpne appen

2. Trykk på ditt profilbilde

3. Kontaktinformasjon

4. Trykk på telefonnummeret og velg slett telefonnummer

5. Fjern

Web-versjon:

1. Logg på din Spond-profil her

2. Klikk på ditt profilbilde

3. Profil

4. Under telefonnummer klikker du X ved siden av telefonnummeret ditt

5. Slett

Ofte stilte spørsmål

Navn

Hvorfor er navnet mitt annerledes i gruppen enn i Spond-profilen min?

Administrator for en gruppe kan endre navnet som vises i medlemslisten. Dette navnet vil vises i gruppekontekst og invitasjoner i forbindelse med aktuell gruppe. Grunnen til at det er slik er fordi administratorer skal kunne organisere sine grupper slik de ønsker, og ikke bli forvirret av at gruppemedlemmer eksempelvis bruker kallenavn o.l. som han/hun ikke gjenkjenner.

Hvis du ønsker at det skal vises et annet navn i aktuell gruppe må du kontakte gruppens administrator, og be han/hun oppdatere.

Fødselsmåned og år

Kan andre i gruppen jeg er med i se min fødselsdato?

Når du blir med i en gruppe vil din fødselsmåned og år bli med over på deg som medlem i gruppen. Det er kun gruppeadministratorer med redigeringsrettigheter for medlemmer som kan se fødselsdato.

Telefonnummer

Kan jeg kun registrere telefonnummer til min Spond-profil?

Nei, dette er dessverre ikke mulig. Du kan ha telefonnummer og e-post registrert eller kun e-postadresse.