Alle samlingerKom i gang med Spond
Foresatt og barn i Spond
Oppdatert denne uken

Riktig registrering av barn og foresatt er viktig for at appen skal fungere optimalt. I denne artikkelen finner du fremgangsmåte på hvordan du registrerer deg som foresatt og hvordan du registrerer barnet ditt riktig - både ved bruk av gruppekode/lenke og ved invitasjon til en ny gruppe.

Hvordan registrere barn og foresatt riktig ved bruk av gruppelenke eller gruppekode

Det er viktig at du registrerer din informasjon i din profil, og kun barnets informasjon i feltene direkte under barnet. Dersom barnet ikke har egen e-post eller telefonnummer, lar du feltene stå tomme på barnet. Fyll ut foresattes kontaktinformasjon i feltene under foresatt for barnet.

Slik registrerer du deg riktig som foresatt ved bruk av gruppelenke eller gruppekode

MERK: Å bli med i en gruppe via gruppelenke eller gruppekode fungerer kun på smarttelefon. Dersom du kun vil bruke PC, må du få tilsendt en gruppeinvitasjon fra en administrator i gruppen. Se neste avsnitt.

1. Trykk på gruppelenken som du kan motta av en administrator i gruppen

2. Trykk på "Last ned appen" og åpne i din app-butikk

3. Åpne Spond-appen

4. Trykk på "Kom i gang"

5. Velg "Bli med i en eksisterende gruppe"

6. Skriv inn telefonnummer, e-post og passord for å opprette en profil

7. Åpne e-posten din og finn mottatt e-post fra [email protected] med emne "Verifiser e-post"

8. Koden som står i e-posten skal skrives inn i appen

9. Under "Sett opp kontoen din" skriver du inn ditt eget navn, ikke barnets navn

10. Under "Legg til profilbilde" er det bilde av deg, ikke av barnet ditt, som skal legges til. Du kan eventuelt hoppe over dette steget.

11. Angi din egen fødselsdato, ikke barnet ditt sin.

12. Gå til fanen "Grupper" og skriv inn gruppekoden her

13. Trykk på "Jeg er en foresatt"

14. I dette steget skal du skrive inn barnets navn, fødselsdato og andre felter som handler om barnet

15. I dette steget kan du legge til flere foresatte og bestemme synligheten for din kontaktinformasjon

16. (Hvis du ønsker at barnet også skal bruke Spond selv, kan du legge til barnet sin kontaktinformasjon nederst her. Dette må samsvare med barnets egne e-post og telefonnummer. Barnet må i så fall opprette en helt egen profil)

17. Trykk på Ferdig

18. Din forespørsel om å bli med i gruppen er nå sendt, og du må vente på at en gruppeadministrator godtar deg. Du vil motta et varsel når du blir godkjent.

Slik registrerer du deg som medlem ved bruk av gruppelenke eller gruppekode

MERK: Å bli med i en gruppe via gruppelenke eller gruppekode fungerer kun på smarttelefon. Dersom du kun vil bruke PC, må du få tilsendt en gruppeinvitasjon fra en administrator i gruppen. Se neste avsnitt.

1. Trykk på gruppelenken som du kan motta av en administrator i gruppen

2. Trykk på "Last ned appen" og åpne i din app-butikk

3. Åpne Spond-appen

4. Trykk på "Kom i gang"

5. Velg "Bli med i en eksisterende gruppe"

6. Skriv inn telefonnummer, e-post og passord for å opprette en profil

7. Åpne e-posten din og finn mottatt e-post fra [email protected] med emne "Verifiser e-post"

8. Koden som står i e-posten skal skrives inn i appen

9. Under "Sett opp kontoen din" skriver du inn ditt eget navn

10. Under "Legg til profilbilde" kan du legge til et profilbilde av deg selv. Du kan eventuelt hoppe over dette steget.

11. Angi din egen fødselsdato.

12. Gå til fanen "Grupper" og skriv inn gruppekoden her

13. Trykk på "Jeg er et medlem"

14. Fyll ut ditt eget navn og din egen informasjon

15. Hvis du er et barn, kan du legge til dine foresatte i det siste steget

16. Trykk på Ferdig

17. Din forespørsel om å bli med i gruppen er nå sendt, og du må vente på at en gruppeadministrator godtar deg. Du vil motta et varsel når du blir godkjent.

Hvordan registrere barn og foresatt riktig ved invitasjon til en gruppe

Det er viktig at administrator legger til barnet som medlem, og legger inn den foresattes kontaktinformasjon under feltene for foresatte. Foresattes e-post eller telefonnummer skal aldri legges direkte på barnet, men i feltene for dette under "Foresatt" for barnet. Hvis barnet ikke har egen e-post/telefonnummer skal disse feltene stå tomme på barnet.

Slik registrerer du deg riktig som foresatt ved invitasjon til en gruppe

1. Dersom du enda ikke har opprettet en profil, vil du motta en e-post fra [email protected] med emne "Velkommen til *gruppenavn* på Spond" - åpne denne e-posten og trykk på "Svar på gruppeinvitasjon".

2. Dersom du allerede har appen, åpne den og gå til fanen Grupper. Da vil du se en tekst øverst "Du er blitt invitert til *gruppenavn*"

3. Sjekk at informasjonen på siden som åpnes stemmer

4. Trykk på Godta

5. Du har nå tilgang til gruppen, og kan se innholdet i den ved å laste ned appen eller logge inn i din profil her.

Hvordan legger man til flere barn (søsken)?

Det er ikke noe problem å ha flere barn i samme gruppe i Spond. En foresatt kan ha ubegrenset antall barn både i samme gruppe og i forskjellige grupper, hvor de kan svare på vegne av alle barna sine - fra én og samme profil.

Det som er viktig her er at barna legges til i gruppen uten e-post og telefonnummer, men at denne informasjonen kun fylles ut under Foresatt.

Barna må legges inn et og et som egne medlemmer i gruppa, og samme foresatt kan settes som foresatt på begge/alle barna.

Når barn skal ha egen Spond-profil

Når et barn er gammelt nok til å svare på arrangement, innlegg osv. selv, kan barnet opprette sin egen profil.

Det er veldig viktig at foresatte ikke legger til barnets e-post eller telefonnummer i sin egen profil. Da vil dere slå sammen slik at det bare er en profil. Barnet må altså laste ned Spond-appen på sin egen telefon, og opprette en helt ny profil derfra.

Administratoren av gruppen gir barnet tilgang til gruppen. Enten ved å legge til barnets kontaktinfo på barnet i medlemslisten eller dele gruppekoden med barnet. Dersom barnets informasjon legges til på barnet, vil barnet motta en invitasjon til gruppen, som de må godta for å få tilgang. Får å legge til barnets kontaktinfo på barnet, må en administrator gå til medlemslisten i gruppen og redigere barnet det gjelder.

Hvordan kan barnet selv få tilgang ved bruk av gruppekoden

1. Barnet må laste ned appen og opprette en ny profil

2. Gå til "Grupper" fanen i appen

3. Trykk på "Skriv inn kode" og skriv inn koden du har fått av lagleder/trener

4. Velg "Jeg er et medlem"

5. Fyll ut din egen informasjon og trykk på Neste

6. Her vil du se om det er noen "Eksisterende medlemmer" Trykk på ditt eget navn her om det står der

7. Send forespørsel

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor mottar jeg ikke verifiseringsmailen?

Om du ikke mottar bekreftelsesmailen kan det være lurt å sjekke søppelinnboks/spamfilter. Da noen e-posttjenester registerer e-poster fra Spond som reklame. Skulle ikke e-posten ligge i søppelinnboks kan det være en sperre i vår e-postplattform. I disse tilfellene tar du kontakt med vårt kundesenter.

Hvorfor vises barnet mitt sitt navn når jeg kommenterer?

Dette skyldes vanligvis at du har skrevet inn barnet ditt sitt navn i din egen profil. Trykk på profilbildet ditt øverst i hjørnet for å åpne til profilinnstillinger, og skriv inn ditt eget navn i din profil.

Hvorfor vises barnet mitt sitt navn som foresatt i gruppen?

Dette skyldes vanligvis at du har skrevet inn barnet ditt sitt navn i din egen profil. Trykk på profilbildet ditt øverst i hjørnet for å åpne til profilinnstillinger, og skriv inn ditt eget navn i din profil.

Hvor finner jeg gruppekoden?

De som er administratorer i gruppen kan gi deg gruppekoden eller dele gruppelenken med deg. Ta kontakt med lagleder eller en trener i gruppen dersom du ikke har fått koden.

Får opp at medlemmet allerede eksisterer når jeg prøver å registrere barn nr. to?

Da skyldes dette at foresattes e-post og telefonnummer er lagt til på begge barna. Da vil systemet oppfatte det som samme person. For å ordne opp i dette må administrator i gruppen redigere barnet i medlemslista i gruppen. Foresattes kontaktinfo må fjernes fra barnet, men stå igjen under "Foresatt". Rediger begge barna så det blir riktig, da skal det ikke være noe problem å være foresatt for flere barn i samme gruppe.

Kan foresatte fortsatt ha tilgang om barnet begynner å bruke Spone selv?

Dersom de foresatte beholdes, vil både barnet og foresatte ha tilgang til gruppen, og kunne svare på vegne av barnet når det blir invitert til arrangementer og lignende. Det er det siste svaret som blir gjeldende. Dersom du sletter de foresatte, vil det kun være barnet som har tilgang og kan svare på invitasjoner og meldinger.