Inviter medlemmer til gruppe og undergruppe
Oppdatert over en uke siden

Å invitere medlemmer til grupper i Spond er en flott måte å samle folk og holde alle informert. Det er en enkel prosess som bare tar noen få øyeblikk. Ved å invitere folk til Spond-grupper, legges det til rette for bedre kommunikasjon, enkel organisering av arrangementer og rask deling av viktig informasjon.

Hvordan invitere medlemmer til en gruppe?

For å invitere nye medlemmer til en gruppe, har du flere enkle alternativer. Du kan dele gruppelinken direkte med det kommende medlemmet eller gi personen gruppekoden for påmelding i Spond-appen. Administrasjonen av medlemmer kan også gjøres manuelt i appen/web-versjonen under. En annen smidig metode er å invitere medlemmer ved å importere fra Excel eller Google Docs.

Slik inviterer du medlemmer med gruppelenke

App:

1. Åpne appen

2. Grupper

3. Velg ønsket gruppe

4. Trykk på knappen med antall medlemmer

5. Scroll til nederst på siden og trykk Inviter til gruppe med lenke. Er ikke gruppelenke aktivert vil du bli spurt om å aktivere den først

6. Klikk på linken for å kopiere den eller forhåndvise siden medlemmet får opp når de går inn på linken

7. Under linken vil du få opp en liste over apper du kan dele linken igjennom f.eks. SMS, e-post, Facebook, WhatsApp mm.

Web-versjon:

1. Logg på din Spond-profil her

2. Velg ønsket gruppe

3. Medlemmer

4. I sidemenyen til høyre under Inviter til gruppe med lenke, kan du klikke Aktivere gruppelenke (om den ikke allerede er aktivert)

5. Marker hele gruppelinken og kopier den

6. Del den med personen du skal invitere

Slik inviterer du medlemmer med gruppekode

Følg følgende steg i guiden over, Slik inviterer du medlemmer via gruppelenke

App: 1 - 5, de 5 siste bokstavene i linken er gruppekoden

Web-versjon: 1 - 4, de 5 siste bokstavene i linken er gruppekoden

Slik legger du til nytt medlem manuelt

App:

1. Åpne appen

2. Grupper

3. Velg ønsket gruppe

4. Trykk på knappen med antall medlemmer

5. For å legge til medlem trykk Legg til medlem øverst i medlemslisten(iPhone). Trykk ikonet av personen med ➕-tegn (Android)

6. Hvis aldersgruppen i din gruppe er satt til barn/ungdom eller blandet, vil du kunne velge om du skal legge til medlem med eller uten foresatte

7. Fyll inn feltene og trykk Lagre

Etter dette er gjort vil medlemmet får tilsendt en link for å godkjenne medlemskapet. Dette må gjøres før medlemmet får tilgang til gruppen.

Web-versjon:

1. Logg på din Spond-profil her

2. Velg ønsket gruppe

3. Medlemmer

4. Legg til

5. Hvis aldersgruppen i din gruppe er satt til barn/ungdom eller blandet, vil du kunne velge om du skal legge til medlem med eller uten foresatte

6. Fyll inn feltene og klikk Lagre

Etter dette er gjort vil medlemmet får tilsendt en link for å godkjenne medlemskapet. Dette må gjøres før medlemmet får tilgang til gruppen.

Slik importerer du medlemmer fra Excel eller Google Docs (kun web-versjon)

1. Logg på din Spond-profil her

2. Velg ønsket gruppe

3. Medlemmer

4. I sidemenyen til høyre under Importer fra Excel eller Google Docs klikker du Importer medlemmer

5. Følg instruksene

6. Klikk Importer

Nye medlemmer lagt til i gruppen fra Spond Club

Er gruppen din en del av en Spond Club og en administrator i Spond Club har lagt til et medlem i gruppen via Spond Club vil du få opp en boks med overskrift Nye medlemmer i sidemenyen til høyre når du er inne i gruppe og på medlemmer (web-versjon). Øverst i medlemslisten (app).

Klikker/trykker du knappen se igjennom vil du få en liste over de som er lagt til i gjeldende gruppe via Spond Club. Klikk/trykk på navnet til hvert medlem hvis du vil se gjennom deres informasjon eller legge vedkommende til i undergrupper.
Klikker/trykker du på godkjenn vil du få mulighet til å legge medlemmet til i arrangementer. Hvis du ikke vil legge noen til i eksisterende arrangementer kan du godkjenne alle medlemmer samtidig.

Hvordan legge til medlemmer i en eksisterende undergruppe?

Skal en av medlemmene i hovedgruppen bli med i en eller flere undergrupper kan du enkelt legge de til i undergrupper.

Slik legger du til medlemmer i en eksisterende undergruppe

App:

1. Åpne appen

2. Grupper

3. Velg ønsker gruppe

4. Trykk på knappen med antall undergrupper

5. Velg undergruppe

6. Trykk på knappen med antall medlemmer

7. Trykk knappen Legg til medlem (iPhone) / Trykk på knappen med ikonet av en person og➕-tegn nederst til høyre (Android)

8. Legg enten til et nytt medlem (vil også bli lagt til i hovedgruppen) eller velg et medlem fra hovedgruppen

Web-versjon:

1. Logg på din Spond-profil her

2. Klikk ønsket gruppe

3. Under hovedgruppenavn i venstra sidemeny klikker du på navnet til undergruppen

4. Medlemmer

5. Klikk knappen Legg til

6. Legg enten til et nytt medlem (vil også bli lagt til i hovedgruppen) eller velg et medlem fra hovedgruppen