Alle samlingerGrupper og meldingerGrupper for Gruppeadministrator
Legge til administratorer og redigere/slette medlemmer og administratorer fra grupper
Legge til administratorer og redigere/slette medlemmer og administratorer fra grupper
Oppdatert over en uke siden

Din rolle som administrator i gruppen gir deg muligheten til å tilpasse medlemskapet i gruppen. Dette inkluderer å endre roller, justere tillatelser og legge til eller oppdatere foresatte for hvert medlem og slette medlem. Når du fjerner et medlem, blir de tatt ut av gruppen, og de mister tilgangen til gruppeaktiviteter og informasjon umiddelbart.

Ved å administrere medlemskap sikrer du gruppen holder seg relevant og inkluderende, samtidig som du håndterer endringer i medlemmenes behov.

Legge til administrator i en gruppe

Om du ønsker kan du opprette ulike administratorroller for å hjelpe med å administrere gruppen din. Dette er nyttig for å fordele ansvar og sikre at de rette personene har tilgang til de nødvendige funksjonene.

Hvordan legge til administrator?

App:

1. Åpne appen

2. Grupper

3. Velg ønsket gruppe

4. Trykk på knappen med antall medlemmer

5. Administratorer

6. Trykk på knappen "Legg til administratorer"

7. Du kan nå enten:

• Legge til ny administrator

• Fyll ut feltene: for- og etternavn, telefonnummer og e-post. Eller klikk "Hent informasjon fra kontakter" for å hente info. fra en av kontaktene dine i telefonen.

• Velg om den nye administratoren skal være med i en undergruppe

• Velg hvilken administratorrolle personen skal ha

• Trykk "Lagre"

• Velge en fra medlemmer

• Velg type administratorrolle

• Trykk "Lagre"

• Velge en fra foresatte

• Velg type administratorrolle

• Trykk "Lagre"

Web-versjon:

1. Logg på din Spond-profil her

2. Velg ønsket gruppe

3. Medlemmer

4. Klikk "Legg til"

5. Du kan nå enten:

• Legge til ny administrator

• Fyll ut feltene

• Velg type administratorrolle

• Klikk "Lagre" nede til høyre i ruten

• Velge en fra medlemmer

• Velg type administratorrolle

• Trykk "Lagre"

• Velge en fra foresatte

• Velg type administratorrolle

• Trykk "Lagre"

⚠️ MERK!

Når du legger til en ny administrator, må vedkommende først bekrefte rollen via e-post før den aktiveres.

Hvordan redigerer/slette medlemmer og administratorer?

For å kunne gjøre endringer eller slette medlemmene/admins i gruppen må du selv være administrator med de riktige rettighetene. Se her om hvordan du ser hvilke rolle og rettigheter de ulike administrator-rollene har.

Slik redigerer og/eller sletter du medlem/administrator

App:

1. Åpne appen

2. Grupper

3. Velg ønsket gruppe

4. Trykk på knappen med antall medlemmer

5. Fin medlemmet du ønsker å redigere eller slette, og trykk på de tre prikkene til høyre for navnet på medlemmet

6. Trykk rediger eller slett

7. Ved redigering, gjør endringene du ønsker

8. Lagre

Det er samme fremgangsmåte for å redigere/slette administratorer bare trykk på fanen Administratorer etter steg 4.

Web-versjon:

1. Logg på din Spond-profil her

2. Velg ønsket gruppe

3. Medlemmer

4. Fin medlemmet du ønsker å redigere eller slette, og trykk på de tre prikkene til høyre for navnet på medlemmet

5. Klikk redigere eller slett

6. Ved redigering, gjør endringene du ønsker

7. Lagre

Det er samme fremgangsmåte for å redigere/slette administratorer bare trykk på fanen Administratorer etter steg 3.

Hvordan fungerer foresatt-funksjonen?

Foresatt-funksjonen i Spond gir voksne muligheten til å administrere medlemskap for barn, godkjenne deltakelse og kommunisere med andre foresatte. Ved å motta varsler og relevant informasjon, hjelper foresatte til med å skape et trygt og effektivt miljø for barnas deltakelse i gruppeaktiviteter. Denne funksjonen gir en ekstra lag av støtte og organisasjon, og fremmer en jevn gjennomføring av aktiviteter med fokus på barnas trivsel.

⚠️ MERK!

Når man legger til foresatte er det viktig at kontaktinformasjon for den foresatte bare blir lagt til i feltene for den/de foresatte, og ikke legges inn i de samme feltene på medlemmet (barnet). Dette er blant annet for at varslinger og samtaler skal bli korrekt.

Kontaktinformasjonsfeltene på medlemmet er for å legge inn e-post eller telefonnummer som er knyttet til medlemmets/barnets Spond-profil om personen har en egen.

Ofte stilte spørsmål

En foresatt for et medlem har lagt til sin kontaktinformasjon i medlemmets (barnets) felter. Hvordan rettes dette opp?

Hvis en foresatt har lagt inn sin kontaktinformasjon i medlemsfeltene, kan denne informasjonen endres av enten gruppens kontaktperson eller en administrator med redigeringsrettigheter for medlemmer. Du kan finne ut hvilke rettigheter de ulike administratorrollene har ved å se her.

Kan medlemmet selv forlate en undergruppe?

Nei, som administrator med redigeringsrettigheter må du gå inn i undergruppen og fjerne medlemmet hvis du vil at de skal forlate undergruppen, eller hvis medlemmet selv ønsker å forlate.