Gå til hovedinnhold
Alle samlingerAvdelinger og grupper
Importere app-grupper til Spond Club
Importere app-grupper til Spond Club
Oppdatert over en uke siden

Hvis dere nylig har begynt å bruke Spond Club, men noen av lagene innad i deres klubb allerede har eksisterende grupper i appen, kan dere importere disse gruppene til Club-løsningen deres. Når prosessen er ferdig, vil gruppen og medlemmene i gruppen vises i Spond Club. Overordnet administrasjon som gruppeinnstillinger og innstillinger for gruppeadministratorer vil etter dette kun styres av klubbadministratorer i Club.

Når en gruppe er ferdig importert, vil du finne alle medlemmene dine under «Ubehandlede» hvor du må godta de for at de skal havne medlemslisten din under aktive medlemmer. Hvis du får duplikatmedlemmer i Ubehandlede medlemmer etter å ha importert gruppen, er det viktig at du slår dem sammen i stedet for å slette dem. Sletting vil føre til at de mister tilgangen til gruppen. Hvis du slår dem sammen, beholdes tilgang til gruppen.


Hvordan importere en gruppe til Spond Club?

Gå til "Avdelinger og grupper" → "Importer gruppe", og send deretter lenken til deg selv (eller til den som er gruppestyrer for gruppen du vil importere). Få gruppestyreren til å gi tilgang til import via lenken. Etter at tilgang er gitt gjennom lenken - vil gruppen vises i listen under "Avdelinger og grupper" Importer gruppe, hvor du klikker på gruppen for å starte importen.

Deretter består importeringen av 3 steg

  1. Detaljer

  2. Roller

  3. Oppsummering

Detaljer

Her kan du oppgi både navn på gruppen, hvilken avdeling du ønsker å plassere den, hvem som skal være kontaktperson etc. Alle disse endringene vil også bli synlige i Spond-appen.

Roller

Klubbrollene du har opprettet vil være annerledes enn de gamle grupperollene, og derfor må du oppgi hvordan disse samsvarer med hverandre. Alle gruppemedlemmer som har hatt roller fra før vil bli tildelt de nye rollene som du har valgt i nedtrekkslisten(e), og de gamle grupperollene vil bli fjernet fra gruppen.

Du kan også velge å slå sammen to eller flere gamle grupperoller ved å velge samme klubbrolle i hver av nedtrekkslistene.

Vi anbefaler at gjør litt planlegging i forkant ved oppsett av klubbroller, slik at du lettere kan gjenbruke roller (slik som Trener, Hjelper, Lagleder etc.) på tvers av grupper.

Oppsummering

Oppsummeringen lar deg ta et siste blikk på medlemslisten i tillegg til hvem som er vanlig medlem og hvem som har fått en rolle.

Dersom du ønsker å gjøre endringer av roller på enkelte medlem, er det helt trygt å gjøre det etter at du har importert gruppen og tilhørende medlemmer.


Ofte stilte spørsmål

Jeg får opp "Du har ingen grupper" når jeg åpner lenken for tilgang til importering


Sannsynligvis har du ikke de nødvendige tilgangene. Du kan sjekke hvilken administratorrolle du har ved å gå til gruppens medlemsliste og trykke på ditt eget navn. For å se hvilke tilganger denne roller inkluderer, gå til gruppeinnstillingene. Disse finner du ved å trykke på de tre prikkene (...) inni gruppen. Da må du sende en invitasjon til vedkommende.

Hvordan gi gruppestyrer tilgang til å importere en gruppe?

  1. Kopier lenken som du finner rett ovenfor listen over grupper.

  2. Del eller send lenken til den aktuelle gruppeeieren. Du velger selv hvordan du vil sende lenken, for eksempel på e-post eller et annet meldingssystem som klubben bruker.

  3. Gruppeeieren åpner denne lenken og følger anvisningene på skjermen for å gi deg tilgang til å importere en eller flere av gruppene.

  4. Du vil motta melding når en ny gruppe har blitt gjort klar for import og gruppen vil nå være synlig i listen som vist nedenfor.

Jeg er gruppestyrer, men får ikke opp noen grupper å importere


Sjekk at du er logget inn i riktig brukerprofil. Gå til “meg” i appen og se hvilken e-post du er registrert med. Det kan hende det er avvik fra e-posten i appen og den du er registrert med i Spond Club. Legg til e-posten du bruker i appen under “innstillinger” og deretter under "klubbadministrator” i klubbinnstillinger, for å få tilgang til gruppene dine.

Blir medlemmene i Spond-appen påvirket av at jeg importerer grupper?


Nei, medlemmene vil ikke merke noe. Medlemmene i gruppen vil ikke merke noe spesielt når de bruker Spond-appen, men gruppeadministratorer kan oppleve at rettigheter endres, avhengig av hvilke nye roller de har blitt tilordnet.

Når jeg har importert Spond-grupper. Blir de gamle gruppene slettet?


Nei, de vil ikke bli slettet, de er nå knyttet opp mot klubben så dere ser medlemmene i gruppen. Gruppeadmins administrerer gruppene som de har gjort tidligere.

Svarte dette på spørsmålet?