Gå til hovedinnhold
Alle samlingerØkonomiBetalingsforespørsler
Administrere betalingsforespørsler
Administrere betalingsforespørsler
Oppdatert over en uke siden

Når du har klikket deg inn på en betalingsforespørsel vil du få en oversikt over stauts vedrørende det økonomiske, du vil se hvor mange som har betalt, beløp som er betalt totalt, hvor mange betalinger som er forefalt osv.
Du vil også se et kakediagram med oversikt over prosentantall betalt, ikke betalt og forfalt. Eksempelbilde ↴

I denne hjelpeartikkelen vil du får en innføring i hva de ulike menyene i en betalingsforespørsel er. Samt hvordan og hva du kan gjøre for å administrere en betalingsforespørsler.


Lag kopi / Arkivér

Klikker du på de tre prikkene øverst til høyre vil du få muligheten til å:

  • Lage en kopi av betalingforespørselen, dette kan være partisk om du skal opprette en ny betalingsforespørel med de samme kriteriene. Dette tar deg til den samme siden som ved opprettelse av en ny betalingsforespørsel, men med mange av feltene forhåndsutfylt.

  • Flytte betalingsforspørselen til arkivet. Du kan arkivere betalingsforespørsler for å holde oversikt og organisere tidligere forespørsler som ikke lenger er aktive. Når du arkiverer en betalingsforespørsel, flyttes den til en egen seksjon kalt "Arkiv", og den vil ikke lenger være synlig i den aktive listen over betalingsforespørsler.
    Du kan lese mer her om å arkivere betalingsforespørsler.


Diverse varsler

Under statusseksjonen og kakediagrammet vil du motta ulike varsler etter hvert som de oppstår.

Det kan for eksempel være varsel om at ett eller flere medlemmer..

  • ..kan bli lagt til i betalingsforespørselen.

  • ..som allerede er lagt til i betalingsforespørselen har nye krav som kan legges til. Dette kan skje hvis det oppstår en ny avgift eller et nytt gebyr som også skal betales av medlemmet.

  • ..har krav hvor forfallsdatoen har utløpt.

  • ..mangler betalingskontakt.

Uansett varsel vil du alltid til høyre på varsellinjen ha en knapp du kan klikke på for å administrere varslet.
For eksempel har medlemmer krav hvor forfallsdatoen har utløpt. Kan du klikke på knappen tilhørende det varslet for å sende påminnelser.
Eksempelbilde ↴


Betalingsdetaljer

I betalingsdetaljer har du en oversikt over nøkkelinformasjon til betalingsforespørselen.

Nøkkelinformasjon i betalingsdetaljer


• Type, viser hvilken type betalingsforespørsel som er valgt. Du kan lese mer om type-betalingforspørsler her.

• Beskrivelse, her kan du legge til en detaljert beskrivelse av hva betalingen gjelder. Dette feltet er viktig for å gi medlemmene dine klar informasjon om hva de betaler for, noe som kan inkludere alt fra medlemskontingenter til treningsavgifter, arrangementer eller spesifikke aktiviteter.
En klar og tydelig beskrivelse hjelper med å unngå misforståelser og sikre at medlemmene vet hva de skal betale for.

• Konto (klubbkonto), viser hvilken utbetalingskonto betalinger fra betlingsforespørselen går til. Du kan lese mer om konto her.

• Sluttdato og betalingsfrist, les mer om sluttdato og betalingsfrist her.

• Familierabatt, viser om det er aktivert en rabatt for betalingsforespørslen. Familierabatt lar klubben tilby rabatterte medlemsavgifter til familier som har flere medlemmer i klubben. Les mer om familierabatter her.

• Transaksjonsavgift, viser om transaksjonsavgiften er inkl. i prisen medlemmer betaler eller ikke for denne betalingsforespørselen. Les mer om transaksjonsavgift her.

• Rediger, øverst til høyre i boksen betalingsdetaljer finner du en rediger-knapp.
Eksempelbilde ↴


Den lar deg gjøre endringer i betalingsforespørselen. Som for eksempel hvilken konto innbetalinger skal gå til, sluttdato, familierabatt, osv.

⚠️ MERK! Betalingstype kan ikke redigeres når betalingen allerede har blitt sendt ut.


Betalingssegmenter

Under betalingsreglementer finner du en oversikt over betalingssegmenter som du tidligere har valgt for denne betalingsforespørselen, samt oversikt over hvor mange som har mottatt betalingsforespørselen innenfor det segmentet, sammenlignet med det totale antallet som tilhører segmentet. Les mer om medlemssegmenter her.


Mottakere

Her får du en liste over alle medlemmene som har fått betalingsforespørselen. Ved å bruke kolonner kan du også få statuser som om, forespørselen er betalt, hvor mye som er betalt og hvor mye som eventuelt er utestående med mer. Bruk kolonner og filter for å tilpasse oversikten slik du vil ha den. Du kan også søke etter medlemmer.

Om du i mottakeroversikten likker på navnet til en kolonne vil den kolonnen vises i synkende▾ rekkefølge, klikk på navnet igjen og den vil vises i stigende▴ rekkefølge.


Når du klikker på et medlem i mottakerlisten, vil du se betalingsdetaljene for den valgte mottakeren. Les artikkelen “Betalingsdetaljer for mottaker for å lære mer om innholdet i denne oversikten og hvilke handlinger du kan utføre på siden.

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg endre kontakt-epost ved opprettelse og i ettertid av en betalingsforespørsel?


Nei, dette kan verken endres under opprettelsen eller i ettertid. Det finnes ikke noe felt for dette, da det automatisk kobles til administratoren som oppretter forespørselen. Dette er foreløpig en bevisst designbeslutning, ikke en feil.

Svarte dette på spørsmålet?