Alle samlingerMedlemmerAktive medlemmer
Legg til og importer nytt medlem
Oppdatert over en uke siden

Om du navigerer deg til Medlemmer og Aktive medlemmer i sidemenyen vil du øverst til høyre se to knapper som lar deg legge til nytt medlem eller importere nye medlemmer til klubben din.

​Nytt medlem

Opprette nytt medlem

1. Medlemstype: Om medlemmet skal tilhøre en spesiell medlemstype velger du medlemstypen du ønsker. Les mer om medlemstyper her.

2. Øvrige felter: Fyll videre ut feltene som navn, kontaktinfo, adresse, fødselsdato osv.
    ⚠️ MERK! Disse feltene omhandler kún informasjon om selve medlemmet.
    Eventuelle foresattes kontaktinformasjon som e-post og/eller telefonnummer skal ikke legges inn i disse feltene men i egne felter for foresatte lenger ned.

3. Foresatte: Om medlemmet skal ha foresatte klikker du "+ Legg til ekstra foresatt" og fyller ut feltene.
    Du kan legge til flere foresatte ved å klikke knappen på nytt.

4. Betalingskontakt: Betalingskontakt er den personen som er ansvarlig for å betale medlemsavgifter, påmeldingsavgifter og/eller andre type gebyrer for et medlem i klubben.
    Dette kan være medlemmet selv, en foresatt eller en annen person. Medlemmer eller foresatte som har telefonnummer eller e-postadresse kan angis som betalingskontakt. Du kan også sette en egendefinert betalingskontakt med et navn og e-postadresse.

5. Gruppenavn: Velg deretter hvilke gruppe(r) medlemmet skal være med i ved å klikke knappen "+ Legg til i gruppe". Når du velger en gruppe vil vinduet utvidet seg med flere valg.

Velg hvilke type gruppemedlemsskap medlemmet skal ha i gruppen:
    - Gruppemedlem: Medlemmet vil motta meldinger og invitasjoner til arrangementer.
    - Gruppeadministrator: Medlemmet vil få administrative rettigheter spesielt for denne gruppen, men mottar ikke meldinger eller invitasjoner til arrangementer.
    - Gruppeadministrator og medlem: Medlemmet vil få administrative rettigheter spesielt for denne gruppen, og vil i tillegg motta meldinger og invitasjoner til arrangementer.

Om gruppen har undergrupper kan du velge å legge til medlemmet i en eller flere undergrupper

6. Klikk Lagre

7. Om medlemmet skal være med i flere grupper gjentar du steg 5-6.

8. Når medlemmet har fått tildelt riktige grupper, kan det være lurt å gå gjennom feltene på nytt for å sikre at all informasjon er korrekt.

9. Klikk Lagre

Importer medlemmer

Du kan importere medlemmer ved å bruke vår Excel-mal. Den laster du ned ved å klikke knappen "Last ned Excel-mal". Når du har åpnet malen vil du se at den har to faner, hvor av en av de heter "Valideringsregler". Her vil du se hvilke parametere du kan fylle inn i f.eks. feltene medlemstype, gruppe, kjønn osv. Det som skrives inn i disse feltene stemme overens med hva som står i fanen valideringsregler.

Når du er ferdig med å fylle ut malen i Excel lagrer du den og laster du den opp ved å klikke på knappen "Last opp ferdig medlemsliste (Excel)"

💡Tips

• Malen må åpnes i Microsoft Excel, og du kan ikke flytte eller legger til kolonner.

• Det er viktig at du laster ned malen på nytt hver gang du skal importere medlemmer.

• Skal du lage grupper, grupperoller og egendefinerte medlemsfelter bør dette gjøres før du laster ned Excel-malen ettersom de blir inkludert valideringsregler.