Gå til hovedinnhold
Feilmeldinger ved innsendelse til NIF
Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen finner du de vanligste feilmeldingene som dukker opp ved innsending til NIF - og hvordan de kan løses. Du kan lese mer om medlemsbehandling ift. NIF her:

Hvis du holder over "(?)" tegnet i "innsending feilet" så får du ofte et lite hint til hva som gjør at innsendingen feiler.


Vanlige feilmeldinger i Spond Club

Lenken er utløpt

Når dere sender inn et medlem til NIF, er lenken de mottar per e-post gyldig i 24 timer. Dersom det er under 24 timer siden du sist prøvde å sende inn medlemmet, er det sannsynlig at de bruker en gammel lenke. Be de om å åpne den nyeste e-posten de har mottatt.

Invalid response

Det er sannsynligvis et duplikat av medlemmet, som allerede har NIF ID. Sjekk under "Medlemmer fra NIF" og "Deaktiverte medlemmer" hvis du ikke finner det under "Aktive medlemmer". Slå medlemmet sammen, og du vil stå igjen med en oppføring av medlemmet som har NIF ID, og medlemmet til forsvinne fra innsendings-lista.

Dersom du fortsatt ikke finner medlemmet med NIF ID noe sted, kontakt Spond support via chatten nederst til høyre når du er innlogget i Spond Club.

"Invalid branch Id. (1006)"

Spond support må synkronisere klubbinnstillingene. Kontakt Spond support via chatten nederst til høyre når du er innlogget i Spond Club.

Email, MobilePhone and CountryCode must be applied (1010). Du kan forsøke å sende inn medlemmet til NIF på nytt.

Feilmeldingen betyr at det har manglet telefonnummer eller e-post. Du kan prøve å sende inn medlemmet på nytt - gjør dette fra medlemmets side, ikke fra listen. Prøv å sende til til medlemmet - ikke den egendefinerte betalingskontakten som er standard når det masse-innsendes.

Invalid postcode

Feilmeldingen Invalid Postcode betyr vanligvis at det er noe feil eller ugyldig i postnummer-feltet på medlemmet. Den vanligste feilen er at postnummer-feltet inneholder navnet på byen - altså at det er byttet om på postnummer og poststed, eller at begge er oppført i feltet for postnummer. Dette feltet kan bare bestå av et tall på fire siffer som angir selve postnummeret, navnet på byen/stedet legges inn i neste felt.

Medlemmet har ikke mottatt lenke for verifisering

Dette skyldes som regel at medlemmet allerede har en profil i minidrett, men med en annen e-postadresse. Dette løses ved at medlemmet logger inn i sin minidrett profil, og oppdaterer den primære e-postadressen de har lagret der. Så fort dette er gjort, kan dere sende inn medlemmet på nytt. Da skal de motta lenken per e-post.


Vanlige feilmeldinger for medlemmet under verifisering

Det er ikke samsvar mellom innsendte opplysninger og fødselsnummer. Kontakt idrettslaget og be de rette opplysningene i sitt medlemsregister og sende deg ny lenke for å bekrefte opplysninger og medlemskap.

Hvis du får opp denne meldingen når du prøver å verifisere deg opp mot NIF, betyr det at det er avvik mellom de opplysningene idrettslaget har lagret på deg, og det som er registrert i din minidrett-profil. I disse tilfellene anbefales det at du logger inn i minidrett og sjekker hvilken info som er lagret på deg der. Ofte er det annen informasjon enn fødselsdato som ikke stemmer. Det kan f.eks. være at det ligger inne en gammel adresse fra tidligere medlemskap i andre klubber. Du kan lett oppdatere informasjonen direkte i minidrett. Så fort informasjonen er oppdatert der, kan du be klubben om å sende deg en ny lenke for å verifisere. Du kan logge inn i minidrett her.

Customer already verified with Buypass, but does not exist in database

I disse tilfellene er det noe feil som support må ordne opp. Ta kontakt med vår support. Som medlem/foresatt kan du finne support-chatten i appen ved å trykke på profilbildet ditt øverst i hjørnet og så gå til Hjelpesenter.


Ofte stilte spørsmål

Vi får feilmelding "invalid response" men finner ingen duplikater


Sjekk etter mulige duplikater disse stedene;

  • Deaktiverte medlemmer

  • Medlemmer fra NIF

  • Søk på medlemmets etternavn under aktive medlemmer, - det kan være at medlemmet feilaktig har blitt koblet opp med et annet familiemedlem, i så fall kan Spond support koble dette av igjen - ta i så fall kontakt med support.

Medlemmer/foresatte svarer ikke på verifiseringen


Det anbefales å kontakte medlemmet direkte dersom de ikke har fullført verifikasjonen før lenken har utløpt etter 24 timer. Dere kan lett sende ut meldinger direkte til de som ikke har svart på verifikasjonen. Under Medlemmer -> Innsending til NIF, kan dere filtrere om ønskelig, og så sende en melding direkte til de som trenger å verifisere.

Hvordan registrere et medlem med hemmelig adresse?


Om denne personen er validert mot folkeregisteret og har en kode som sier noe om sperret adresse vil ikke dette vises i Klubbadmin,
og da heller ikke i eksterne systemer om de har validerte data.
Noen velger allikevel for å være helt sikre, spesielt om de ikke vil ha virkelig navn at personen/foresatte oppretter en bruker på vedkommende i MinIdrett,
men velger valget "Jeg har ikke Personnummer eller D-nummer" og da registrere uten sjekk mot folkeregisteret, men bare med valgt navn, adresse og fødselsdato.
Men veldig greit å bruke riktig kjønn og fødselsdato (i alle fall år) så det ikke blir tull med klasser i idretten.

Svarte dette på spørsmålet?